Zo kom jij de boel hier (piep)? Blog over Interimmanagement

“Wat doe jij eigenlijk voor werk Ronald?” 

“Ik werk als interimmanager, leuk dat je het vraagt.” 

“Aha, interimmanager. (….) Dat is toch zo iemand die binnenkomt, de boel even onder schijt en weer weg gaat als hij zijn zakken heeft gevuld?”

“Uhh Bert, zullen we hier even rustig over bijpraten?” 

Enige tijd geleden hebben Bert (niet zijn echte naam) en ik echt zo’n gesprek gevoerd. Het was een mooie zondagochtend en we waren op weg met een groep mannen op de racefiets. De vaart zat er goed in en de wind stond gunstig. Ik was pas geleden lid geworden van de fietsclub en kende nog niet veel mensen. Dus regelmatig ontstond een gesprek om kennis te maken. 

Bert en ik hebben later op een terras verder gesproken. Hij had zelf nog nooit gewerkt met een interimmanager. Maar familie en vrienden van hem wel. En die typeerden deze mensen als ‘slagers’, ‘spreeuwen die de boel onder schijten’ en ‘zakkenvullers’. 

Ik vond dat jammer om te horen. Want lang niet alle interimmanagers doen hun werk op zo’n manier. Natuurlijk, soms moet je ingrijpen en bijvoorbeeld mensen ontslaan. Want geen enkele organisatie kan overleven als er meer geld wordt uitgegeven dan er binnen komt. En soms moet je helder aangeven wat er beter moet. Want dat geeft duidelijkheid. Je geeft aan wat goed gaat en wat beter zou moeten. Punt. 

Via dit blog ga ik jullie vertellen over een ander soort interimmanagement. Ik doe dat op basis van diverse opdrachten die ik zelf heb uitgevoerd als interimmanager. Ik was onder andere werkzaam als directeur a.i. bij een hogeschool, hoofd a.i. Kwaliteit en Beleid, hoofd a.i. Klantcontactcentrum en hoofd a.i. Informatievoorziening en Automatisering. Zelf heb ik mij nooit een zakkenvullende slager die de boel onder schijt gevoeld. Zoiets werkt ook niet op de lange termijn. Wat deed ik dan wel? Ik voelde me soms een schoonmaker. Of klusjesman. Of… Laat je via deze blogs maar eens verrassen door de rollen die een interimmanager kan vervullen. Leidinggeven is vooral iets géven. Daar gaan deze blogs over.  

Per blog beschrijf ik eerst een situatie vanuit de praktijk en maak een vergelijking met een ander beroep. Ter afsluiting geef ik steeds aan waarom ik iets heb gedaan.

Binnenkort blog 1: de interimmanager als bondscoach.